onsdag 21 november 2007

Hur man upplever saker och ting

När jag var gravid frågade jag en väninna som fött barn hur ont det gör att föda barn. Hon beskrev det som att epilera benen (dra ut håren ur hårsäckarna på benen med en liten apparat). Hmm tänkte jag. Måste testas. Och jag testade. Gjorde knappt ont alls... Känns det inte mer att föda barn tänkte jag? Det kändes inte likadant och ganska annorlunda, men kanske inte mer. Men det var en rolig liknelse.

Idag epilerade jag benen igen. (Hittade inte strumporna på benen för att snårskog på benen.) Det kändes lite mer än jag kom ihåg att det gjorde sist, därför kom jag ihåg väninnans liknelse. Men vad fasiken. Smärtan var överkomlig och ganska kortvarig. Ungefär samma som att föda barn. Men smärtan släpper fortare när man epilerar benen och resultatet varar längre när man föder barn.

-----
I morgon ska jag bege mig till Malmö för barnmorske besök och efter det ska jag försöka hitta mig ett par nya skor. Har inte köpt skor sen jag kommer inte ihåg när... eller jo det var i våras, men vita ofodrade skinnskor vill jag inte ha i vinter. Kängor eller stövlar ska jag försöka hitta. Wish me luck!

Inga kommentarer: