tisdag 29 juli 2008

Sommar och sol




Sommar och sol är vad det är ute. Härligt! Men blåsten gör att vi har lite svårt att generera skugga. Parasollet är lite dåligt och riskerar att välta. Men markiserna på plan 2 och 3 gör sitt. Gött! Nu går det att vara i studion soliga dagar.

Helgen spenderades på österlen. Jag fick fram en skön solstol och hittade min plats där. Nelly satt (faktiskt, annars kryper hon mest) under äppelträdet i skuggan med Klara (tax) brevid sig. Poolen erbjöd god svalka. Men temperaturen var inte för hög där ute. Vind från öster gjorde luften behaglig.

Nelly växer så det knakar och har lärt sig massor. "Titta" säger hon säkert 200 gånger i timmen, allt är så spännande. Och sen har hon börjat säga "bw bw" (lite tonande w), och det betyder vovve. Hon har ett helt eget språk med helt egna ljud, låter som ett existerande språk, men vi kan det inte. Förhoppningsvis lär vi oss förstå det med tiden, för hon pratar mycket.

Kryper gör Nelly i en väldig fart, ibland hänger man inte riktigt med i hennes snabba vändningar. Ett tag stannade hon på filten som vi la på gräsmattan, hon tyckte gräset kändes obehagligt mot huden. Nu är det full krypfart mot gruset utanför tomten. Jättekul att sitta och pilla i.

Bada är skönt när det är varmt och två plaskpooler i olika storlekar har införskaffats. En liten att ha här hemma och en lite större med tak att ha ute på österlen. Den stora har hon invigt ordentligt. Mycket plask blir det. Och även i stora poolen. Martin tog emot henne när han hoppat i den stora och de badade en liten stund. Lite trevande var Nelly i början men sen insåg hon att det går att plaska i den stora också. Hon har varit jättenyfiken på poolen.

Annars träffar vi släkt, vänner, grannar och bara har semester. På fredag är det kneg igen. Jaja...

Inga kommentarer: