torsdag 14 augusti 2008

Viktiga milstolpar


Nu händer det massor med Nelly. På bara ett par dagar har hon lärt sig stadigt resa sig upp mot möbler och föräldra ben. Hon har tidigare gjort det någon gång, men nu kan hon det definitivt. Hela tiden reser hon sig och hon sätter sig ner igen stadigt. Ingen osäkerhet alls.

I fredags, efter att jag varit iväg och jobbat, kom det viktigaste. Nelly sa mamma klart och tydligt första gången. Mycket härligt att höra. Nu är det mycket mamma, mamma, mamma och kläng på mig. Visserligen härligt med all ömhetsbetygelse men samtidigt lite jobbigt när maten ska fixas eller hon ska sova.

I helgen ordnade mormor Gully (gammelmormor) sommarfest för alla sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Nelly är yngst. Närmast i ålder är nästkusinen (tremänningen, pyssling(?)) Tobias. Han är tre månader äldre. Jättemysig kille. Det var trevligt att få träffa stora släkten och Martins kusiner, de flesta var där. Festen hölls på gården där Martins mamma växt upp. Ligger jättevackert vid en sjö. Martins moster visade oss grisningsstallarna och vi fick klappa på en liten griskulting som bara var ett par timmar gammal. Helt galet så många grisar de hade.

------------------------------------------


Nu har jag formellt börjat jobba igen. Har dock inte haft jättemycket att göra. Har bara haft ett uppdrag på 5 timmar. Men det blir ett pass i morgon på samma ställe. Fina lokaler mitt på Dockanområdet i Malmö. Härlig utsikt över sundet har man från 6:e våningen.

Inga kommentarer: