söndag 13 juli 2008

Matkrig

Barn växer och blir stora och gosiga och där emellan ska de äta och bli lite tjocka också. Min dotter har inte förstått det. Hon äter när hennes farmor är här och har mycket tålamod med Nellys matkastande. Men när farmor har åkt hem och bara mamma och pappa är hemma. Då är det fullt matkrig. Vi försöker presentera en god varierad kost till dottern, dottern bara kastar ner maten på golvet och vill upp till oss. Dieten för tillfället är mest välling och har varit så lite väl länge. Ett par dagar efter Midsommar åt hon bra och även förra helgen då vi var på österlen. Någon som har lite bra tips på vad 10 månaders bebisar vill äta? Vi har fått hjärnsläpp.

Nellys morfar fyllde år i fredags så han kom hit och delade en måltid med oss och Nellys farmor och farfar. Trevligt och mycket skönt att kunna sitta på takterrassen och njuta av kvällen. Bror min ringde från Israel/Palestina där han för tillfället befinner sig. Kul att prata lite snabbt med honom.

Fredagsförmiddagen spenderades på en annan takterrass Vi tog lilla bilen och åkte hem till släkt/bekanta i Lund och avnjöt en god lunch, lika god glass med kaffe på terrassen bland lavendel, klematis och liguster. Nelly passade på att visa upp sina krypkunskaper och nyfunna lust att klättra.

Gårdagens tema var sten i rabatten på framsidan. Sjösten (mest flinta) inhandlades och placerades på markduk i ligusterrabatten mellan vår och grannens uppfart. Blev mycket fint.

Nu är det snart lunch och jag är inte alls sugen på att bestämma menyn. Får se vad som kan gömma sig i kylen. Annars får vi äta fil och mackor. Nelly vill väl som vanligt inte äta något som kan kallas mat utan vill väl mest dricka välling.

Inga kommentarer: