måndag 28 april 2008

Stora framsteg

Vilka framsteg Nelly har gjort. Det är knappt klokt.

Nu gillar hon att ligga på magen och leka. Hon älskar sina plastklossar och lådan till dem kan man ju också suga på. Klossarna är färgglada och lätta att greppa. Hon orkar resa sig och stödja på armarna och det gör att hon lärt sig snurra runt sin egen axel. Det går fort när hon snurrar också.

Sitta själv har hon testat i ett par sekunder sedan ramlar hon åt sidan. Men stöttar vi henne när hon ska sitta spänner hon benen och då går det inte alls. Lilla bustjejen.

Klappa händerna är en annan sak hon lärt sig. Hon ser så stolt och förtjust ut när hon klappar. Det kan jag förstå. Annars gillar hon att spela på läppen, dra med fingrarna på läppen och ibland ljuda små söta ljud. Mycket charmigt.

Om hon fortsätter utvecklas i samma takt så kommer hon gå ut gymnasiet nästa år...

Det är jätteroligt att hon börjar bli mer fysisk, men det ställer samtidigt högre krav på den som är hemma. Hon kan lätt rulla ner från dubbelsängen om vi skulle lägga henne där, samt att snart kommer hon nog förstå att det är roligt att peta på Dvd'n och förstärkaren. Säkerhetstänkandet kommer bli lite annorlunda framöver.

Inga kommentarer: