onsdag 15 oktober 2008

Liten tokig tjej

Nelly är på upptäckar humör. Hon är nyfiken på allt. Vad finns det i påsen, vad kan mamma ha lagt i väskan. Hur smakar pappas skosula. Uppenbarligen är det mycket spännande med ljudet som kommer när man spolat på toaletten så då måste hon lyfta på toalett locket och se om det är något där nere som låter. Detta är något som hon börjat med helt självmant. Vi tycker det är jätteroligt varje gång hon gör det.

Härom kvällen fick Nelly sitta i en utav de gröna stolarna vi har i vardagsrummet. Hon satt som om hon satt på en tron och kände sig nog jättestor. Hon såg så stolt ut och tyckte det var jätteroligt.

Att gå med gåvagnen fram och tillbaka mellan vardagsrummet, genom hallen till köket och där, med hjälp vända vagnen och gå tillbaka, är något som hon kan roa sig med länge. Gå fram och tillbaka fram och tillbaka och med ett leende från öra till öra. Jättehärligt att se.

Utvecklingen går framåt på alla plan. Fler och fler olika ljud formar hon. Det är ljud för katt, hund, häst, gris (dagens nya ord), juice och all mat som heter "mmmmmm".

Inga kommentarer: