tisdag 29 januari 2008

En snabb uppdatering

Har inte hunnit skriva här på ett tag. Har haft annat att pyssla med.

Nelly och jag har varit på öppna förskolan, både i Svedala och Malmö. Det har hon nog tyckt varit roligt. Jag har fått träffa andra vuxna och det är skönt att veta att det finns andra mammor och pappor.

Nelly har blivit ordentligt firad i helgen då vi haft namngivningsfest för henne. Så fina presenter hon fick, tack så mycket.

Nelly har även träffat min gamla barndomskompis och hennes två barn, där den yngsta är en månad yngre än Nelly. Samma skillnad mellan mig och hennes mamma. Kul!

Det har varit två omgångar med ruskig storm då vi inte velat gå ut. Det har också varit fina dagar som gjorda för lite längre promenader på vägarna ute mellan åkrarna i Aggarp.

I morgon kommer Nellys morfar för att vara barnvakt då jag ska till Sjukgymnasten och förhoppningsvis få lite massage.

Får inte glömma att jag börjat plugga igen. Rekrytering och urval av personal heter kursen. Smidigt med internetbaserade kurser. Ska bara se till att fullfölja kursen också.

Nellys smakportioner funkar bra, hon verkar gilla majs och potatis och allt annat gott som finns i de små burkarna. Är inte så ambitiös att jag orkar koka en morot och mixa den, ännu.

Några nätter i rad har Nelly somnat vid 21 (varje kväll) och sen inte vaknat på natten för att äta. Jätteskönt! 9-10 timmars sömn i rad är lyx, och jag känner att jag har det ganska bra med en dotter som sover ordentligt.

måndag 7 januari 2008

Helg med vinterväder

Vi kom aldrig iväg i lördags till våra goda vänner. Vädret ställde till det rejält. Ett par minusgrader och regn. Aldrig en bra kombination. Hela Svedala var täckt av 3 mm is. Vi hade klätt på oss och Nelly, gick ut och kom 50 meter innan vi bestämde oss för att inte våga chansa. Visst vi hade säkert kommit till Malmö, men inte säkert med hela armar och ben. Så vi fick fira lördagen hemma. Helt ok.

I går var vädret mer "åka till Malmö" vänligt så då blev besöket av. Supertrevligt och jättegod mat. Tack tack! Nelly var på strålande humör och visade upp sina pruttljud som hon börjat med igen. Hon log och hade det allmänt bra.

När vi kom hem igen fick hon sig lite morotspuré. Det verkar hon gilla. Hon åt upp nästan allt vi värmt till henne, ca 3 teskedar. Inte mycket för oss, men för henne är det betydligt mer. Det verkar som hon tål det och gillar det.

Idag ska Nelly och jag till BVC på Mammagrupp. En hop mammor som pratar om sina bebisar med en BVC sjuksköterska. Ska bli kul att träffa mammor i Svedala. Känner inte så många här ute.

Annars är jag lite hängig idag, seg i huvudet och ont i halsen. Måste försöka se till att kurera mig lite. Apelsiner ska inhandlas, samt honung och mat i allmänhet.

fredag 4 januari 2008

Sömn

Nelly har haft en liten (o)vana att somna vid 23.30 och sen gå upp vid 9-9.30 tiden. Låter kanske bra, men en bebis som bara vill busa när jag och Martin bara vill sova är inte kul. Martin jobbar dessutom och går upp vid 6.30 då är det inte så kul att somna vid midnatt. Så vi försöker vända på hennes dygn. Hon vaknar nu mellan 7 och 8 på morgonen och somnar runt 22, men redan runt 20 på kvällen börjar hon bli gnällig och vill äta, skrika, suga på tummen, äta lite till och så vidare. Sen vill hon busa, och sen ha ännu mera mat. Hur mycket mat får plats i hennes lilla mage?

För att hon ska börja somna i vettig tid (22-t) måste jag räkna ut hur mycket sömn hon vill ha per dag och sen portionera ut den i lagom stora delar. Så nu för jag sömnschema och väcker henne när jag anser att hon sovit tillräckligt. Får hoppas att jag orkar upprätthålla det. Men trägen vinner och vi måste försöka ett tag innan vi kan utvärdera det.
--------------------------
Underbart väder ute. Det blåser ute, är minusgrader och snön hänger i luften. Underbart promenadväder. Måste pälsa på mig och Nelly idag för att gå ut och köpa middagsmat. Ska försöka hitta allt vi behöver på butiken som ligger närmast. Vill gärna promenera men inte frysa... Och framförallt inte att hon ska frysa.

I morgon ska vi till Malmö och träffa goda vänner. Ska bli jätteroligt. Får hoppas att Nelly tycker det också.

torsdag 3 januari 2008

Hallen är klar!

Äntligen! Efter nästan två års funderande har hallen blivit klar. Vi började titta på en förvaringslösning till hallen redan innan huset var byggt. Men nu är det klart. Det blev 3 väggskåp från IKEA, två 80 och ett 40cm i bredd. Skivan köpte vi i mellandagarna och den är handslipad och inoljad i flera omgångar. Nu är den mjuk som sammet. Helt perfekt. Lamporna under är pricken över i:et. Fotografierna är förstoringar av Martins bilder. Superfint!



Det är alltid kul när något blir bättre än man kunnat tänka sig. Nu ska vi bara ta tag i allt annat som ska lösas på ett snyggt sätt.

BVC


Nelly blir större för varje dag som går. Visserligen brukar barn växa, men i detta fallet är det lite speciellt, det är ju min dotter. Hon är numera 64 cm lång och väger 5360g. Ingen tungviktare direkt. Men hon kommer säkert lägga på sig mer med tiden. Jag känner ingen vuxen som väger under 40kg.


I morgon blir Nelly fyra månader och det är vid den åldern vanlig mat kan introduceras. Bara ett livsmedel i taget och utan salt. Idag testade vi lite morotspure, så det blir det veckan ut. Funkade jättebra. Jag var beredd på att få torka av massor av morot, men det var inte så illa. Hon åt. Jag hade förväntat mig mycket spott och fräsande. Men inte då... Det var tydligen helt ok med första smakbitarna. Hon gillar skeden och inga specialtrix behövdes tas till.

onsdag 2 januari 2008

Snö

Vinterkänslan är total. Det snöar och blåser ute. Längtar verkligen efter att gå ut.. Eller inte, men det måste göras, senare...

Kom lite snö igår kväll med men det var inte mycket. Det ska troligen komma mer snö i veckan. Skönt, jag gillar snö men inte slasket som blir senare. Usch.

I morgon är det BVC som gäller på förmiddagen. Spännande att se hur mycket Nelly väger och hur lång hon är. Hon växer så det knakar.

Skräppost

Har en webbmail som jag använt tidigare. Men jag slutade då den blev proppfull med skräppost och det inte kom så många roliga mail. Har bestämt mig för att börja använda den igen. Men hur får man bort 13000 skräppost? Det tar sådan tid att radera 100st i taget. Nåja skam den som ger sig.

I måndags var det nyårsafton. Vilken lugn kväll jag, Nelly och Martin hade. Vi lagade god middag, fiskgryta, och sen var det pyjamas och morgonrock på. Vi tittade på film och vid 23 gick vi och la oss. Runt 23.45 klev vi upp och ställde oss i fönstren på översta planet. Härligt att ha stora fönster åt tre håll. Vi såg raketerna över takåsarna, slapp kyla, rök och krutlukt. Superhärligt. Året innan, när vi firade av 2006, var vi på takterrassen Det var också bra, men lite svalare.

Gott Nytt År!