fredag 20 maj 2011

Mångsidig

Tiden går så fort. Nu kan Siri sitta på golvet helt utan stöd. Bara sådär, vi har ju knappt hunnit öva på det. Hon kan inte sätta sig själv, utan får bli placerad men det tycker hon är helt ok. Fördelen med att ha henne sittande är att hon inte kryper då. Suga på sladdar och skruva på förstärkaren är hennes hobby. Ja, när hon inte kryper (ålar) in under soffan och fastnar med blöjgumpen där. Mycket underhållande att se.

Nelly trivs på förskolan och som storasyster. Hon har blivit jätteduktig på att måla innanför linjerna i sina målarböcker och vill helst att man ska vara två när hon målar. Hon lyser upp som en sol de dagar det är fint väder, hon älskar tanken på att det snart är sommar. Att det inte finns garantier för fint väder är dock lite svårt att få henne att förstå.

Siri har anammat en egenskap som egentligen är positiv men inte alltid önskvärd, hon är morgonpigg. Idag vaknade hon vid 05.20 och ville ha lite morgonmat. Ibland somnar hon om men inte idag. Efter att ha tröttnat på bökande bebis så gick jag upp kl 06.00. En timma tidigare än planerat. Men solen skiner och det är jättevackert ute, så det måste ha varit solen och ljuset som väckt henne. Inte mycket att göra.

Snart dags att fixa frukost till flickorna. Lillan ska ha gröt och storan brukar vilja ha en smörgås med leverpastej, marmelad eller skinka. Går ganska fort att fixa.

Idag ska vi ta med kanelbullarna vi bakade i tisdags och åka till mitt gamla jobb och träffa mina gamla kollegor. Blir lunch hos italienarna på Roskildevägen tillsammans med K. Ska bli mycket trevligt.

Inga kommentarer: